[1]Hozzávalók 4 db melegszendvicshez:
- 1 evőkanál laktózmentes vaj
- 1 evőkanál búzaliszt
- 1,5 dl ALPRO rizsital
- 1 teáskanál *mustár
- 1 tojássárgája
- só, bors
- 4 szelet *sonka
- 4 szelet laktózmentes sajt [2]
- 8 szelet *kenyér
- 8-10 dkg laktózmentes vaj
* Figyeljünk arra, hogy minden összetevő laktózmentes legyen, ne csak a tejtermékek, hiszen a kenyér és a mustár is tartalmazhat rejtetten laktózt [3]!
A termék címkén az allergéneket a gyártóknak fel kell tüntetniük.
Elkészítés:
Az 1 evőkanál vajat megolvasztjuk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet és 2-3 percig csomómentesre kevergetjük.
Felöntjük a rizsitallal, hozzáadjuk a mustárt és kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
Ekkor lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, összeállítjuk a szendvicseket: a kenyérszeletek mindkét oldalát megkenjük laktózmentes vajjal, két kenyér közé teszünk 1 szelet sonkát, rá 1 evőkanál szószt és rá 1 szelet sajtot. Serpenyőben megolvasztunk 1 teáskanálnyi laktózmentes vajat és közepesnél kicsit nagyobb lángon megsütjük a szendvicseket.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Nehézségi szint: kezdő
A melegszendvics vacsorára vagy hétvégi reggelire is kitűnő választás