- 3 evőkanál napraforgó olaj
- 2 fej (150 g) lilahagyma
- 3 gerezd (30 g) fokhagyma
- 1 db (80 g) kaliforniai paprika
- 1 db nagyobb (500 g) padlizsán
- 2 kisebb (500 g) cukkini
- 3-3,5 dl víz
- 5 db (300 g) paradicsom
- 1-2 csapott teáskanál. só
- 1 csapott teáskanál szárított oreganó
- kevés őrölt fekete bors
Elkészítés:
- A hagymákat (lilahagymát és fokhagymát) apróra vágjuk és egy nagy serpenyőben a felhevített olajon üvegesre pároljuk.
- Közben feldaraboljuk a paprikát, padlizsánt, cukkinit, és azt is hozzáadjuk, így együtt is pároljuk 5-6 percig.
- Ekkor hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, felöntjük a vízzel, fűszerezzük, összeforgatjuk, és fedő alatt 50-60 percig takaréklángon időnként megkevergetve főzzük.
Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi szint: kezdő
Tápanyagtartalom 1 adagban
Energia | 1334,1 kJ / 325,4 kcal |
Fehérje | 10,5 g |
Zsír | 16,6g |
amelyből telített zsírsavak | 2,4 g |
Szénhidrát | 31,2 g |
amelyből cukrok | 14,3g |
Rost | 12,4 g |
A lecsó receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [2] Nutricomp szoftverével [3].