Hozzávalók kb. 8 db tejmentes palacsinta elkészítéséhez:
- 300g kukorica (konzerv, a leve nélkül mérve)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 6 dkg liszt
A sütéshez:
- néhány evőkanál étolaj / margarin
Elkészítés:
- A kukoricakonzervet lecsepegtetjük, a levét félretesszük. A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját a kukoricához adjuk.
- Meghámozzuk a fokhagymagerezdet és ezt is a kukoricához adjuk, majd az egészet botmixerrel turmixoljuk (Érdemes 1-2 evőkanálnyit hozzáadni a kukoricakonzerv lecsepegtetett levéből, így könnyebb lesz turmixolni.).
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan összeforgatjuk a kukoricás péppel, végül hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és összekeverjük.
- Kisebb serpenyőben kiskanálnyi olajat hevítünk, majd 2-3 evőkanál masszát kanalazunk a forró olajra és mindkét oldalát megsütjük.
- Frissen tálaljuk.
Palacsinta receptünk tejmentes ezért sem tejcukrot sem tejfehérjét nem tartalmaz. így laktózérzékenyek és a tejallergiások [1] egyaránt nyugodtan fogyaszthatják!
Laktózmentes receptjeinket nem csak tejcukor-érzékenyek részére ajánljuk!