- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Laktózmentes gasztroajándék – narancsos mákgolyó

Egy igazán egyszerű, bárki által elkészíthető gasztroajándék a narancsos mákgolyó. Papírkapszliba és/vagy díszdobozba ültetve a gombócokat örömet okozhatunk vele akár laktózérzékeny vagy tejfehérje allergiás barátainknak, rokonainknak is.

Laktózmentes gasztroajándék - narancsos mákgolyó recept [1]Hozzávalók kb. 15 – 20 db-hoz:

Elkészítés:

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: kezdő

Tápanyagérték egy darabban 15 db készítése esetén 20 db készítése esetén
Energia 390 kJ / 97 kcal 300 kJ / 75 kcal
Fehérje 2,6 g 2,1 g
Zsír 4,3 g 3,2 g
   ebből telített zsírsavak 0,4 g 0,3 g
Szénhidrát 12 g 9,0 g
   amelyből cukrok 3,2 g 3,0 g
Rost 2 g 1,6 g

A laktózmentes gasztroajándék – narancsos mákgolyó receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [2] Nutricomp szoftverével [3].