[1]Hozzávalók 6-8 adaghoz – mérettől függően:
A túrókrémhez:
- 25 dkg laktózmentes túró
- 2 dl laktózmentes habtejszín felverve
- 2 csapott evőkanál porcukor
- 1 citrom reszelt héja
A további rétegekhez:
- 10 dkg sárgabarack lekvár
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg darált dióbél
- 5 dkg porcukor
Elkészítés:
- A túrót kikeverjük a porcukorral és a citrom reszelt héjával, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert tejszínnel.
- Az étcsokoládét felaprítjuk, a darált diót összekeverjük a porcukorral, majd összeállítjuk a krémünket.
- A poharak aljába lekvár kerül, rá egy adag túrókrém, majd a porcukros dióbél következik, ismét túrókrém és végül a tetejére aprított csokoládé.
- Azonnal tálalhatjuk.
Tipp: a rétegeket ízlés szerint variálhatjuk.
Nehézségi szint: kezdő
Elkészítési idő: 20 perc
Tápanyagtartalom |
6 adag készítésekor |
8 adag készítésekor |
Energia | 1863,3 kJ / 454,6 kcal | 1397,3 kJ / 340,8 kcal |
Fehérje | 9,1 g | 6,9 g |
Zsír | 29,0g | 21,7 g |
amelyből telített zsírsav | 16,8 g | 12,6 g |
Szénhidrát | 36,0g | 27,0 g |
amelyből cukrok | 24,5 g | 18,4 g |
Rost | 1,9 g | 1,4 g |
A laktózmentes zserbó – túrós pohárkrém receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [2] Nutricomp szoftverével [3].