- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Narancsos fánk sütőtökkel – nem csak laktózérzékenyeknek

Narancsos fánk sütőtökkel laktózmentesen [1]Aki szereti a fánkot, ezt az őszies változatot is szeretni fogja. A kellemesen narancsos íz és (a sütőtöktől) kellemesen puha tészta a titka.

Hozzávalók kb. 20-30 db-hoz:

Elkészítés:

Nehézségi fok: közepes

Elkészítési idő: 120 perc

Tápanyag tartalom

Tápanyag tartalom 1 darabban 20 db fánk készítése esetén 30 db fánk készítése esetén
Energia 407,1 kJ / 99,3 kcal 271,4 kJ / 66,2 kcal
Fehérje 2,3 g 1,5 g
Zsír 1,9 g 1,3 g
  amelyből telített zsírsavak 1,0 g 0,7 g
Szénhidrát 17,6 g 11,7 g
  amelyből cukrok 2,8 g 1,9 g
Élelmi rost 0,9 g 0,6 g

A narancsos laktózmentes fánk sütőtökkel – nem csak laktózérzékenyeknek – receptet lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [2] Nutricomp szoftverével. [3]