[1]Hozzávalók kb. 2-4 adaghoz:
- 100 g tápiókagyöngy
- 200 g tisztított sárgadinnye hús (kb. 2,5 kg-os sárgadinnye fele)
- 1,5-2 dl víz
- 20 g (1 csapott evőkanál) méz
Elkészítés
- A sárgadinnye húst turmixoljuk
- Hozzáadjuk a vizet és beleöntjük a tápiókagyöngyöt.
- Közepes lángon folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük. Ízesítjük mézzel.
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi szint: kezdő
Ha eddig még nem, most érdemes kipróbálni a tápiókagyöngyöt, A gyöngy a tápiókagyökér (más néven manióka) keményítőtartalmának feldolgozott formája. Bár önmagában semleges ízű nyári gyümölcsökkel kiváló puding készíthető belőle.
Tápanyagtartalom 1 adagban, 4 adag készítésekor
Energia | 555 kJ / 133 kcal |
Fehérje | 0,6 g |
Zsír | 0 g |
amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 31 g |
amelyből cukrok | 11,7 g |
A sárgadinnyés tápiókapuding- recept lektorálta és a tápanyagszámítást elvégezte Nógrádi Katalin dietetikus [2] Nutricomp szoftverével [3].