- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Készítsünk otthon növényi italokat!

Növényi ital alapja lehet a köles isHázi készítési laktózmentes ötletsorozatunkban most a növényi italok otthoni készítéséhez adunk tippeket.

A növényi italok úgy készülnek,

hogy sem tej, sem gluténtartalmú gabona nincs bennük, így gyakorlatilag a laktózintoleranciások, a tejfehérje allergiások [1], és a gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

Főzéssel készülő növényi ital:

[ad 21]Hozzávalók 1 literhez:

Elkészítése:
A gép leírását alaposan tanulmányozzuk át!
Elsőként a gépbe öntünk 1 adagoló pohárnyi rizst, utána ½ adagoló pohárnyi kókuszreszeléket, hozzáadunk sót, vizet, olajat, és lezárjuk az edényt.
Most dugjuk be a konnektorba, és bekapcsoljuk.
A gép felforralja a beleöntött vizet, és közben összedarálja a gabonafélét.
Ha a gép szerinti előírt idő letelt, akkor kikapcsoljuk, és az áramellátást is megszüntetjük.
Leszűrjük a növényi levet (alaposan ki is nyomkodjuk a szűrőben visszamaradt alapanyagokat, azokat máshoz is felhasználhatjuk, pl: kásaként!), és tetszés szerint hidegen, melegen fogyasztjuk. Természetesen lehet ízesíteni, tetszőlegesen édesíteni.

Hideg készítésű olajos magból készülő növényi italok:

Mandula is kiváló növényi ital alap. [2]Hozzávalók kb. 1 literhez:

Elkészítése:
Áztassuk be éjszakára a magokat, bőven vízbe.
Másnap a beáztatott magot, szűrjük le, majd öntsük fel tiszta vízzel.
Tegyük turmixgépbe, és jó alaposan (3-5 perc, a gép teljesítményétől függően) turmixoljuk össze.
Leszűrjük a növényi levet (alaposan ki is nyomkodjuk a szűrőben visszamaradt olajos mag darálékot, azokat máshoz is felhasználhatjuk, pl: energianövelésre más ételekbe keverve!), és tetszés hidegen, melegen fogyasztjuk. Természetesen lehet ízesíteni, tetszőlegesen édesíteni.

Legegyszerűbben készülő növényi ital:

Kókusz ital készítés házilag [3]Hozzávalók kb. 1 literhez:

Elkészítése:
Tegyük edénybe a kókuszreszeléket, és öntsük le forrásban lévő vízzel.
Majd hagyjuk állni 1-2 órán keresztül.
Utána alaposan turmixoljuk össze.
Leszűrjük a növényi levet (alaposan ki is nyomkodjuk a szűrőben visszamaradt kókuszreszeléket, máshoz is felhasználhatjuk, pl: rostdúsításra…!), és tetszés hidegen, melegen fogyasztjuk.
Természetesen lehet ízesíteni, tetszőlegesen édesíteni,

Felhasználásuk:

Mi a különbség a bolti és a házilag készült növényi italok között?

De persze: