- Laktózérzékenység, laktózintolerancia, tejcukor érzékenység, tejallergia - https://laktozerzekeny.hu -

Mikor gyógyítható a tejcukor-intolerancia?

A szerzett tejcukor-intolerancia gyógyítjató! [1]

laktáz enzim tabletta

A laktózérzékenységnek 3 formája ismeretes:

Gyorsan szögezzük le, a genetikai laktózérzékenység és a veleszületett laktáz elégtelenség nem gyógyítható!

Ez esetben a betegség hatékony kezelési módja a tejcukor kiiktatása az étrendből azaz a laktózmentes diéta és / vagy a laktáz-enzim pótlása [2].
A diéta kialakításához kérje orvosa, dietetikusa tanácsát annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki hiánybetegségek [3] a helytelen étrend kialakítása miatt!

A szerzett tejcukor-intolerancia gyógyítható megbetegedés!

A szerzett laktózintolerancia okai a következők lehetnek:

A szerzett tejcukor-intolerancia (másodlagos laktóz-intolerancia) gyógyításának alapja a kiváltó alapbetegség gyógyítása.

Ehhez viszont arra lenne szükség, hogy az ember a puffadásra, hasmenésre, bűzös székletre-, gázképződésre megkeresse az okot, ami előidézi.
Bizony el kell menni az orvoshoz, és egyes esetekben (pl.: gluténérzékenységben, Colitis ulcerosaban gasztroszkópia vizsgálat és szövettan) kellemetlen vizsgálaton szükséges részt vennünk.

Természetesen a tejcukor-érzékenységet genetikai vizsgálattal [6], meg lehet nézni, hogy primer vagy szerzett típusú, de odáig is el kell jutni, különben az öndiagnosztizálással, és a tünetek elfedésével, akár súlyosabb betegségi állapotba is kerülhetünk!
Ha meg van a laktózérzékenység diagnózisa, akkor:

A laktózmentes diétában több folyamat is van:

Eredmény: