PentaCore Laboratórium – Minden, ami genetika

cím: VIII kerület Korányi Sándor u. 2/a
1083 Budapest,
telefon:
zöld szám:
06-1-696-12-96
06-80-69-69-69
nyitva-tartás: hétfőtől csütörtökig: 7.40 – 14.30
pénteken: 7.40 – 13.00
weboldal: www.PentaCoreLab.hu

A PentaCore Laboratórium egy olyan, Magyarországon egyedülálló, ügyfél centrikus egészségügyi szolgáltató, amely aktívan hozzájárul az egészségtudatos társadalom fejlődéséhez. A laboratórium Budapesten, a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján működik. Diagnosztikai szolgáltatásait térítés ellenében bárki szabadon igénybe veheti. A vizsgálatok elvégzését megelőzően orvosi beutaló nem szükséges.

Mottónk: „Minden, ami genetika”.

Magyarországon elsőként és a világon is az elsők között használunk új generációs szekvencia meghatározást a klinikai gyakorlatban. Nemzetközi szinten is vizsgálva, ritka, vagy egyedülálló genetikai teszteket fejlesztettünk, speciális vizsgálatokat tettük elérhetővé:

  • Öröklődő emlő- és petefészekrák kockázat – BREASTON-BRCATM, BREASTON-ExtendedTM,
  • Egyénre szabott daganatdiagnosztika – VIVATONTM,
  • Pajzsmirigyrák diagnosztika – THYREONTM, THYREON PREDICTTM,
  • Ritka genetikai betegségek szűrése (Cysticus fibrosis, Hemocromatosis, Neurofibromatosis, Osteogenesis imperfecta, Phenylketonuria Paget-kór, Wilson-kór).
  • 740 öröklött betegség egyidejű szűrése – GENETIONTM..
  • GENETION-CompleteTM szolgáltatásunk a teljes kódoló, humán genetikai állomány meghatározását jelenti. Számszerűen: közel 40 millió bázispár által kódolt, 25 000 gént vizsgálunk meg!
  • ESTIMATETM génvizsgálati panelünk új generációs szekvenálással készül és a leggyakoribb daganatos betegségek kockázatának értékeléséhez 32 gént vizsgál meg.
  • Nagy specificitású PCA3 molekuláris biológiai teszt a prosztatarák kimutatására.
  • Korai stádiumú vastagbélrák szűrésére alkalmas Septin9 metilált DNS marker (EpiGenomics – Epi proColon 2.0) vizsgálata.

LAKTÓZ INTOLERANCIA VIZSGÁLAT BUDAPESTEN

A tejcukor-érzékenység (laktóz intolerancia) a hazai lakosság akár egyharmadát is érinti. A tejcukor lebontását a laktáz enzim végzi. A tejcukor-érzékenység veleszületett, öröklődő volta kimutatható. A tejcukor-érzékenység leggyakoribb tünete a tejtermék fogyasztása után jelentkező hasi fájdalom, puffadás vagy hasmenés.
A kutatások szerint az LCT 13910 CC polimorfizmussal rendelkezők esetében gátolt a tejsav lebontásáért felelős laktáz enzim gén-kifejeződése, így a CC genotípus esetében laktól-érzékenységről beszélhetünk.
A CT illetve a TT genotípus esetén ezen genetikai polimorfizmus miatt nem károsul a tejcukor lebontása.
Laboratóriumunkban, az  LCT 13910C/T genetikai polimorfizmus meghatározása mellett funkcionális, hidrogén kilégzéses teszt is elérhető.

Hogyan történik a vizsgálat?

Ezen genetikai vizsgálathoz egy egyszerű rutin vérvételre van szükség.
A vérből kivont DNS vizsgálandó szakaszait PCR reakcióval amplifikáljuk, maly valós idejű LightCycler PCR eljárással meghatározzuk a vizsgált minta adott genetikai polimorfizmusát. Modern laboratóriumi felszereltségünknek köszönhetően nincs szükség hetekig tartó várakozásra az eredmény kézhez kapásáig, mindez néhány nap alatt megtörténik!
Amennyiben Önt érdekli ez a vizsgálat, kérjük, hívja bizalommal a 06-80-69-69-69-es ingyenes számot, vagy érdeklődjön online !
Mindezen genetikai vizsgálatok mellett jelenleg több mint 200 egyéb laborvizsgálat érhető el a beküldött vagy a helyszínen vett biológiai mintákból.

A PentaCore Labor a közel teljes klinikai kémiai vizsgálati spektrum mellett, világszínvonalú molekuláris biológiai meghatározásokat is rutinszerűen végez. Ezek magukba foglalják a hepatitis B és C vírusok gyors és napjainkban legmegbízhatóbb (valósidejű PCR technikán alapuló) minőségi és mennyiségi meghatározását, különböző betegségekre hajlamosító genetikai mutációk felderítését és számos olyan korszerű vizsgálatot is, amelyek hazánkban csak a PentaCore Laboratórium kínálatában találhatók meg.

Jelenlegi és további genetikai vizsgálatainkról, azok hátteréről, elérhetőségéről egyre bővülő információcsomagot találhat honlapunkon a www.PentaCoreLab.hu oldalon. Kövessen minket a www.Facebook.com/Pentacorelab oldalunkon is!

cím:

1083 Budapest, VIII kerület Korányi Sándor u. 2/a