Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Adóbevallás, személyi adókedvezmény laktózérzékenyeknek

Nyomtatás Nyomtatás
Alanyi jogon jár személyi adókedvezmény!

Alanyi jogon járhat személyi adókedvezmény!

Most hallottuk a rádióban, hogy február 2-áig tölthetik ki a munkavállalók azt a dokumentumot, amelyben a munkaadót kérik meg a 2014-es adóbevallás elkészítésére. Viszont úgy is dönthetnek, hogy az adóhivatalt bízzák meg az adminisztrációval, az ehhez szükséges nyilatkozatot február közepéig kell beküldeni.

Ennek kapcsán hívjuk fel ismételten a figyelmet:

Tudta, hogy ha Ön igazoltan laktótérzékeny, akkor adókedvezményt kaphat?

A saját keresettel rendelkező laktózérzékenyeknek – orvosi igazolás alapján – személyi adókedvezmény igénybevételére van módja.

Most szerezze be az igazolást, ez 2015-ben havonta  5.250,- Ft-ot jelenthet Önnek! Sőt, amennyiben, igazoltan évek óta fennáll a betegsége, de eddig nem vette igénybe a laktóz-intolerancia miatti adókedvezményt, akkor azt utólag is – 5 éven, elévülési időn belül – érvényesítheti, ami több százezer Forintot is jelenthet!
Erre több esetről is tudunk, akiknek zökkenőmentesen sikerült több évre a visszaigénylés.

Korábbi cikkünkben részletesen megírtuk a tudnivalókat a személyi adókedvezménnyel kapcsolatban.

Laktózérzékenységi vizsgálatra beutalhatja Önt a háziorvosa is, vagy – térítés ellenében – várólista sorbaállás nélkül magán úton is elvégeztetheti a tejcukor-érzékenység vizsgálatot. Hidrogén kilégzési teszt vagy akár genetikai vizsgálat útján is. A szakorvosi vizsgálat eredménye alapján az igazolást végül a háziorvos állítja ki. Részletek a már említett cikkben olvashatóak.

Hol végeznek laktóz-intolerancia vizsgálatot?

Jár-e emelt összegű családi pótlék?

Sajnos a laktózérzékeny gyermekek után viszont nem lehet emelt összegű családi pótlékot igényelni. De sok egyéb igénybe vehető kedvezményre hívta fel a figyelmünket az Emberi Erőforrások Minisztériuma.Kapcsolódó bejegyzések:

Jár-e emelt összegű családi pótlék laktózérzékenység esetén?
Jár-e emelt összegű családi pótlék laktózérzékenység esetén?

Megkaptuk a választ a kérdéseinkre a laktózérzékeny gyermekek utáni emelt összegű családi pótlékkal kapcsolatban. Sajnos nem jár, viszont a Minisztérium...

Ön igénybe veszi az alanyi jogon járó személyi adókedvezményt?
Ön igénybe veszi az alanyi jogon járó személyi adókedvezményt?

Az összevont adóalap adóját csökkenti a súlyosan fogyatékos magánszemélynél az erről szóló igazolás alapján a fogyatékos állapot kezdő napjának hónapjától...


ugrás az oldal tetejére