Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Génmutációval tudjuk megemészteni a tejet

Nyomtatás Nyomtatás

A közép-európaiak már ezer éve, a középkorban meg tudták emészteni a tejet, a joghurtot és a sajtot – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely Dalheim középkori német város hajdani lakóinak génjeit tanulmányozta, írja az MTI.

A tej emésztésének képessége ezek szerint a korábban véltnél előbb elterjedt – olvasható a Zürichi Egyetem közleményében a PLoS One online tudományos lapban megjelent kutatásról. Az egyetem Evolúciós Orvostudományi Központjának Frank Rühli vezette kutatócsoportja a dalheimi középkori temetőben talált 36 emberi maradvány fogait vizsgálta meg, hogy örökítőanyagukat elemezze.

Bőveben az Index cikkében.

Forrás? Index.hu


ugrás az oldal tetejére