Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Laktózmentes bejgli rendelés – 2015 (x)

Nyomtatás Nyomtatás

Hasonlóan a tavalyi lehetőséghez, 2015-ben ismét lehetőség van mentes bejglik rendelésére a Pálmai Cukrászdától!

Ugrás a rendelőlapra, a laktózmentes bejgli árak.

cukormentes gluténmentes és laktózmentes bejgli

Nem csak laktózmentes, hanem cukormentes és gluténmentes is!

Kedves glutén- és laktózérzékenyek, cukorbetegek!

Végtelenül nagy örömmel tölt el, hogy többszöri próbálkozás után végre sikerült a tökéletes glutén-, cukor- és laktózmentes bejglit elkészítenünk.

Kóstolás után megállapítottuk, hogy ízben, küllemben semmivel sem különbözik a hagyományosan készített bejglitől. Ugyanolyan puha a tésztája és ugyanolyan márványosra repedezik a tésztája. Amíg idáig eljutottunk 9 féle gluténmentes lisztet, kész port próbáltunk ki, de nyolccal nem voltam elégedett. Nem azt kaptam végeredményként, amit szerettem volna.

Célunk természetesen az volt, hogy legalább 95 %-ban úgy külsőre, mint ízében hasonlítson a hagyományos bejglire. Örömmel tudatom mindenkivel, hogy sikerült elérni!

A bejgli az egyik legnehezebben elkészíthető sütemény.

Nagyon sok múlik a tésztán, illetve a tésztához használt alapanyagoktól. A tölteléket is el kell találni, hogy száraz se legyen , de túl puha, lágy sem, mert akkor tényleg kanállal lehet enni. Aztán jön a tojással történő lekenés, a kelesztés, a pihentetés, a második lekenés és a hűtés, majd a sütés.

Minden egyes mozzanat nagyon fontos, mert bármelyiknél lehet rontani és akkor nem azt a végeredményt kapjuk, amit szerettünk volna.

Ha valaki otthon akar sütni bejglit, ne ijedjen meg attól, ha kireped a tészta oldala és kissé kitüremkedik a töltelék, hiszen ha nem reped meg, azt jelenti, hogy száraz vagy kevés a töltelék a tésztában. Miután kisült a bejgli, még melegen szépen vissza lehet igazítani a helyére a tölteléket.

Ahogy fentebb írtam is, ezek a bejglik egyben gluténmentesek, laktózmentesek és cukormentesek.

Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy sajnos ennek az előállításához szükséges nyersanyagok 10x annyiba kerülnek, mint a hagyományos alapanyagok.
Akár a gluténmentes lisztről, akár a cukorhelyettesítőről, vagy a laktózmentes tejről legyen szó.

Az általunk készített bejglik csak és kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, a diós csak diót, a mákos pedig csak mákot tartalmaz.

Helyettesítésükre semmilyen más hozzá hasonló mű alapanyagot (pl. dejó, keksz, morzsa) nem tartalmaznak. De cukrászdánk hitvallása, hogy csak minőséget készítsünk, még akkor is ha az valamennyivel drágább, mint hasonló társai.

Remélem akik eddig rendeltek, azok mind elégedett lesznek az általunk készített diabetikus és hagyományos bejglivel is.

Nagyon Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánva mindenkinek

Pálmai cukrászda

Laktózmentes bejgli rendelés

2015. December 15-ig a Pálmai Cukrászda rendeléseket vesz fel mentes és hagyományos bejglikre, amelyet itt is leadhat. A rendelést közvetlenül a cukrászda kapja meg. A rendelés leadást követően egy e-mailt fog kapni és átirányítjuk a Pálmai Cukrászda weboldalára

Már nem lehet rendelést leadni.

 , ,
ugrás az oldal tetejére