Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Új mentes étterem és szálloda nyílt Debrecenben, ahol figyelnek az étel-intoleranciásokra

Nyomtatás Nyomtatás
Debrecenben a Natura Étterem laktózmentes

Tejmentes, laktózmentes étterem, szálloda

Újabb mentes étterem és szálloda várja az táplálék allergiás és étel intoleranciás vendégeket, ezúttal Debrecenben,

A Debreceni Gyógyfürdő szerkesztőségünk részére eljuttatott sajtóközleményéből idézzük (PDF):

A két és félmilliárdos fejlesztéssel összhangba került a termál- és az élményfürdő, valamint a szálloda minőségi színvonala és egyúttal az Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont lett a régió egyik legmodernebb és legnívósabb egészségügyi szolgáltatója.

A fejlesztés eredményeként Magyarország első természetvédelmi területén, a Nagyerdei parkerdőben a debreceni fürdőkomplexum létesítményei egy olyan multifunkcionális rendszert alkotnak, ahol egy helyen, de mégis elkülönülten minden olyan szolgáltatást megkapnak a vendégek, amely kikapcsolódásukat, szórakozásukat, pihenésüket és gyógyulásukat szolgálja, továbbá rekreációs lehetőségeivel segíti őket egészségük megőrzésében.

A felújításról:

A Debreceni Gyógyfürdő Kft. 2013. augusztus végétől egyidejűleg több egymással összefüggő beruházási projektet indított el. Mindez az Észak-alföldi Regionális Operatív Program három különálló kiírására benyújtott sikeres pályázatoknak köszönhetően valósulhatott meg.

Az első ütemben a medencecsarnok komplex felújítására volt szükség.

A fejlesztés második ütemének főbb elemei: a Termálfürdőben található több száz m2 alapterületű, európai színvonalú Szaunavilág kialakítása, amelyben finn és stollen szaunák, gőzkabinok, jégkút, tepidárium, infra szauna, hidegvizes csobbanó medence, Kneipp medencék és élményzuhanyok szolgálják a vendégek kikapcsolódását. A Szaunavilág területén két elkülönített pihenőszoba és egy pihenőkert kiépítése is megvalósult.

Ezen kívül a szálloda szobái, fitness terem, gyerekjátszó és a rendezvénytermek is felújításra kerültek.

Jó hír a laktózérzékenyeknek és tejallergiásoknak a laktózmentes étterem kialakítása!

Natura laktózmentes étterem Debrecen

Étterem étel intoleranciásoknak Debrecenben

Natura Étterem

Az Aquaticum Termál & Wellness Hotel**** idén új ágazattal bővítette szolgáltatásait, mely keretén belül elsősorban az ételintoleranciával élők számára kínál egyedi étkeztetési lehetőséget a hotel éttermében. Egyre több embernél diagnosztizálnak különböző ételallergiát vagy intoleranciát, melynek egyetlen kezelési lehetősége egyelőre egy többnyire igen szigorú diéta betartása.

A szállodában az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy sok olyan család érkezett, ahol – akár már a gyermekek is – születésüktől fogva vagy később kialakult ételintoleranciával rendelkeznek, mint pl. liszt-, tejcukor érzékenység, tojásallergia stb. A koncepció a diétás konyha és a Natura étterem kialakításával is az volt, hogy legyen Magyarországon egy olyan szálloda, ahol külön kérés nélkül és folyamatosan, a kínálat állandó részeként ezekre a célcsoportokra is főznek.

Célunk, hogy a pihenni vágyók nyaralásuk tervezésekor azt is figyelembe vegyék, hogy a szállodánkban biztosítjuk számukra a diétájuknak megfelelő speciális étrendet.

A hotel weboldala: www.aquaticum.huKapcsolódó bejegyzések:

Jó hír a laktózérzékenyeknek a SPAR-tól
Jó hír a laktózérzékenyeknek a SPAR-tól

A SPAR Húsüzem a 2014. október 1-e után gyártott húskészítményei laktózmentesek, gluténmentesek sőt még szóját sem tartalmaznak. A SPAR gondol...

, ,
ugrás az oldal tetejére