Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Szója: étel vagy méreg?

Nyomtatás Nyomtatás

sojaVannak, akik szerint a szója nagyon egészséges ennivaló, mások óva intenek fogyasztásától, mondván, többet árt, mint használ.

Akkor most együk vagy ne?

A szójával kapcsolatos legfontosabb kérdésekre próbálunk választ keresni, hogy segítsünk a döntésben.

Két cikket is ajánlunk figyelmükbe, az egyiket dietetikus írta, a másikat laikusok ollózták össze.

Mivel hiteles információkat kívánunk Önöknek nyújtani, a szójáról-, szójakészítményekről leginkább az mondható el, hogy a táplálkozásban meg van a maga helye, de a túlzásba vitt szójafogyasztás, akár káros is lehet!

A szójafogyasztás ellenzői elsősorban azzal érvelnek, hogy a hüvelyesek családjába tartozó szójabab nyersen mérgező, akkor pedig hogyan lehetne jó hatással az emberi szervezetre? Évezredekkel ezelőtt a kínaiak jöttek rá arra, hogy hosszadalmas erjesztési folyamat után a végtermék fogyaszthatóvá válik.

Szójaitalból (ez lehet kalciummal dúsított is) – amelyet úgy állítanak elő, hogy a szójababot előbb megduzzasztják, majd összetörik, és vízzel hígítják – tejcukorérzékenyek, és tejfehérje allergiások is készíthetnek turmixokat, pudingot, mártásokat.

Szója joghurtot is lehet belőle készíteni. A szója tofut  túróhoz hasonlóan használhatunk fel,édes vagy sós változatban.

Meg van tehát a helye a táplálkozásban, mértékkel!

Szerző: VK Forrás: www.mindmegette.hu Tovább olvasom , www.tesztoszteron.hu, www.tudatosvasarlo.hu

 ,
ugrás az oldal tetejére