Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Szójaitalok kedveltségi tesztje

Nyomtatás Nyomtatás

15 szójaitalt ellenőrzött legújabb Szupermenta terméktesztjén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

A natúr növényi italok esetleges tejfehérje-, laktóz- és gluténtartalmát is vizsgálták a hatóság laboratóriumaiban. A jelölési problémákon kívül egyéb hibát nem tárt fel a tejpótlók tesztje.

 

szójaitalok kedveltségi tesztje

A növényi italok alternatív megoldást jelenthetnek a tehéntej helyettesítésére a tejfehérje-allergiában, illetve laktóz-intoleranciában szenvedők számára, emiatt egyre nagyobb teret hódítanak. Ehhez a trendhez igazodva összesen 15 natúr, külföldön gyártott szójaital komplex ellenőrzését végezték el a NÉBIH szakemberei a Szupermenta termékteszt keretében. A laboratóriumi vizsgálatok során a termékek tejfehérje-, laktóz-, glutén-, fehérje-, vitamin-, kalcium- és GMO tartalmát mérték.

A kedveltségi vizsgálat ezúttal sem maradt el. Laikus és szakértő kóstolók pontozták az italok külső megjelenését, színét, ízét, illatát és állományát. Az értékelések alapján a megmérettetésen első lett az Alpro, második az Alpro bio, harmadik pedig a Happy Soya szójaital.

Bővebben:  szupermenta.huKapcsolódó bejegyzések:

Szójaital vagy ahogy sokan ismerik szójatej
Szójaital vagy ahogy sokan ismerik szójatej

A szójatej helytelen kifejezés, hiszen a szójaital egy növényi ital, nincs köze a tehéntejhez. A szójaital laktózmentes és tejfehérjementes, gluténmentes...

, , ,
ugrás az oldal tetejére