Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Új laktózmentes csokitorta a McDonald’s McCafé üzletekben

Nyomtatás Nyomtatás
laktózmentes málnás csokoládétorta McCafé

új laktózmentes csokitorta

Részt vettünk a McDonald’s sajtótájékoztatóján, ahol a Cöliákia Nemzetközi Napja alkalmából mutatták be az új gluténmentes dupla sajtburgert, de nem csak a gluténérzékenyekre gondoltak!

Új laktózmentes csokitorta a McCafé üzletekben!

Az ételintoleranciával élőkre, – így a laktózérzékenyekre is – gondolva a McDonald’s holnaptól valamennyi hazai McCafé üzletében már laktózmentes tejjel, vagy mandulaitallal is elkészíti a kávés finomságokat, a sütemények kedvelőinek pedig új, gluténmentes, laktózmentes és hozzáadott cukrot nem tartalmazó Málnás Csokoládétortáját ajánlja.

A laktózmentes csokis süti 880-890 Ft körüli áron lesz elérhető.

Finom, most kóstoltuk meg 🙂

A sajtóközlemény:

Gluténmentes Dupla Sajtburgerrel készül a McDonald’s a Cöliákia Nemzetközi Napjára

Sajtóközlemény:

Budapest, 2014. május 13. – A McDonald’s holnaptól kifejezetten gluténérzékeny vendégei számára fejlesztett szendvicset vezet be 11 hazai éttermében. A kezdeményezéshez a McDonald’s több franchise partnere is csatlakozik, így a Gluténmentes Dupla Sajtburger május 14-től a három budapesti helyszín mellett hat vidéki városban is kapható lesz. Az ételintoleranciával élőkre gondolva a vállalat szintén holnaptól valamennyi hazai McCafé üzletében már laktózmentes tejjel, vagy mandulaitallal is elkészíti a kávés finomságokat, a sütemények kedvelőinek pedig új, gluténmentes, laktózmentes és hozzáadott cukrot nem tartalmazó Málnás Csokoládétortáját ajánlja.

„Bár éttermeinkben naponta több ezer vendéget szolgálunk ki, minden vendégünk egyformán fontos a számunkra, ezért az egyéni igényeikre is igyekszünk odafigyelni.” mondta el Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarország ügyvezető igazgatója. „Az utóbbi évben sok megkeresést kaptunk gluténérzékeny vendégeinktől, akik szeretik, és szívesen fogyasztják a termékeinket, de eddig csak a választékunknak egy szűkebb körét, salátákat, sült burgonyát tudtak fogyasztani. Elérkezettnek láttuk az időt, hogy kifejezetten az ő igényeikre fejlesszünk egy szendvicset, hogy ezzel a számukra is teljessé tudjuk tenni a McDonald’s élményt.”

A kezdeményezés a McCafékat is érinti. Május 14-től mind a 36 hazai McCaféban a kávék laktózmentes tejjel, illetve mandulaitallal is kérhetők, emellett szintén az étel intoleranciával élőknek ajánlja a vállalat új Málnás Csokoládétortáját, amely laktóz-, és gluténmentes, valamint nem tartalmaz hozzáadott cukrot.

„Magyarországon a lakosság mintegy 2 százaléka lisztérzékeny, és további 3-4 százalék érintett, akiknél ugyan nem lehet intoleranciáról beszélni, de a glutén elhagyásával csökkennek a panaszaik,” nyilatkozta Koltai Tünde, a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesületének vezetője. „Örömmel üdvözlünk minden olyan kezdeményezést, ami megkönnyíti ennek a fogyasztói csoportnak az életét. Különösen igaz ez, ha egy olyan népszerű és kiterjedt étteremláncról van szó, mint a McDonald’s.”

A Gluténmentes Dupla Sajtburger országosan 11 McDonald’s étteremben, Budapesten a nyugati téri, a kőbányai, illetve az óbudai egységekben, Debrecenben, Kaposváron, Egerben és Nagykanizsán további egy-egy, Székesfehérváron és Nyíregyházán pedig két-két üzletben is megvásárolható lesz.

***

McDonald’s – A világ egyik vezető étteremlánca, Európában 39 országban több mint 7800 éttermet üzemeltet, 415 000 embernek ad munkát és mintegy 15 millió fogyasztót szolgál ki naponta. Az európai McDonald’s éttermek több mint 70%-át önálló helyi vállalkozók üzemeltetik. A vállalat huszonhetedik éve van jelen Magyarországon, első üzletét 1988-ban nyitotta meg a Régiposta utcában. Ma az étteremlánc 93 hazai egységének felét helyi vállalkozók franchise partnerként üzemeltetik. A vállalati és a franchise éttermek együttesen 4300 embernek adnak munkát és évente átlagosan 80 millió vendéget fogadnak.



Kapcsolódó bejegyzések:

Mandulaital vagy "mandulatej"
Mandulaital vagy “mandulatej”

A mandulaital az egyik legkedveltebb és sokoldalúbb növényi ital, ráadásul nincs meg benn a gabonaitaloknál jellemző enyhén kesernyés utóíz. Laktózmentes,...

, , ,
ugrás az oldal tetejére