Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

JutaVit laktáz enzim 5000 FCCU – új laktáz enzim tabletta jelent meg.

Nyomtatás Nyomtatás

Korábbi cikkeinkben sokszor volt már téma a laktózérzékenység kezelése során alkalmazható különböző laktáz enzim készítmény (tabletta, csepp, por).

Most egy új laktáz enzim tabletta megjelenése során újból aktuális a téma.

A laktózérzékenyek szervezete nem vagy nem kellő mennyiségben termel laktáz enzimet, amely felelős a szervezetbe bevitt tejcukor azaz laktóz lebontásáért. A tejcukor a tejben és tejtermékekben jelen van – kivéve persze a laktózmentes készítmények, amelyben a gyártók a laktózt a gyártás során laktáz enzim segítségével egyszerű cukrokká alakítják.

A laktózt tűrő emberek szervezetében a vékonybélben termelődő laktáz enzim bontja le a laktózt (amely egy diszacharid) egyszerű cukrokra (glükózra és galaktózra). A laktáz enzim termelődése a kor előre haladtával vagy betegségek miatt is csökkenhet, ami miatt kialakulhat a laktózérzékenység – akár átmenetileg is.

A laktózérzékenyek szervezete nem emészti meg a tejcukrot a vékonybélben, hanem ez továbbkerül a vastagbélbe, ahol viszont erjedésnek indul ami miatt erős gázképzés indul meg, ez puffadást, hasi görcsöket és hányingert okoz. További kellemetlenség a savas, híg széklet ami hirtelen erős hasmenés formájában jelentkezik nem sokkal a tejtermékek fogyasztását követően. Ez igen kellemetlen meglepetés lehet nyilvános helyen vagy akár vendégségben az étkezés során a véletlenül bevitt laktóz hatására.

A laktózérzékenység azonban jól kezelhető megfelelő diétával és/ vagy laktáz enzim pótlással.

laktáz enzim tabletta

JutaVit 5000 FCC laktáz enzim

A most megjelent új laktáz enzim készítményről:

A JutaVit 5000 FCC (Food Chemicals Codex szerint) egységnyi laktáz enzimet tartalmazó tabletta.

  • Egy dobozban 60 db tabletta van.
  • Kíméletes megoldás a laktáz enzim pótlása közvetlenül az étkezést megelőzően.
    Így a tejcukor valamint a tejcukrot tartalmazó ételek fogyaszthatóvá válnak a kellemetlen tünetek nélkül is!
  • Egy tablettában lévő laktáz enzim átlagosan 10g tejcukrot (laktózt) képes lebontani. 2 dl (200 ml) tej hozzávetőleg 10g tejcukrot (laktózt) tartalmaz.
  • Összetevők:
    tömegnövelő szerek (szorbit, mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló (magnézium sztearát), maltodextrin, laktáz enzim (béta-galaktozidáz), víz, nátrium klorid.
  • Gyártja: JuvaPharma Kft.
  • Kapható: gyógyszertárakban, webáruházakban

Használat előtt illetve további információért olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze orvosát vagy gyógyszerészét!

Ajánlott fogyasztói ára: 1.130 Ft.

tej mennyiség költség
2 dl 18.83 Ft
1 dl 9,42 Ft
1 liter 94 Ft

Különösen hasznos a laktáz enzim használata vendégségben, étteremben, vagy olyan ételek fogyasztása előtt, ahol nem lehet meggyőződni arról, hogy minden felhasznált összetevő laktózmentes.Kapcsolódó bejegyzések:

Laktózmentes termékek akciói 2016 augusztus
Laktózmentes termékek akciói 2016 augusztus

Ha olcsóbban szeretne laktózmentes termékeket vásárolni érdemes követni! laktózmentes termékek akcióiról folyamatosan frissülő listáinkat! Laktózmentes tejtermékek akciója!

Ingyenes laktáz enzim minta igénylés
Ingyenes laktáz enzim minta igénylés

Összesen 3.000 személynek van lehetősége ingyenes laktáz enzim termékmintát igényelni az újonnan megjelent JutaVit laktáz enzim – 5000 FCCU készítményből....

, , ,
ugrás az oldal tetejére