Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Laktózérzékeny vagyok, mit egyek?

Nyomtatás Nyomtatás

mitegyekTejcukor-érzékenység azaz laktózintoleranciáról akkor beszélünk, ha a tejcukor (laktóz) bontó enzim (laktáz) részlegesen, vagy teljesen hiányzik a szervezetből.

Ezáltal a tejcukor emésztetlenül halad a vastagbélbe, ahol a baktériumok elbontják rövid szénláncú zsírsavakká és gázokká, ami kellemetlen tüneteket okoz.

Hogyan állítsuk össze az étrendet?

Az étrend összeállítását az egészséges, kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozás alapján kell elvégezni, figyelembe véve a tejcukor szükséges (egyéni) mértékű elhagyását.

 

Szerző: Barta Anikó Tünde – WEBBeteg.hu

Tovább olvasom



Kapcsolódó bejegyzések:

Fontos-e a tejcukor érzékenyek tájékoztatása?
Fontos-e a tejcukor érzékenyek tájékoztatása?

A frissen diagnosztizált laktózérzékenyeknek sok új információt kell befogadniuk, életmód váltásra van szükségük ezért úgy gondoljuk, hogy igen is szükséges...


ugrás az oldal tetejére