Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Laktózmentes élelmiszerek új jelölése a SPAR üzletekben

Nyomtatás Nyomtatás

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az AUCHAN és a TESCO sőt még az ALDI is folyamatosan bővíti a speciális táplálkozási igényű fogyasztók számára szánt élelmiszerek választékát, így egyre több a laktózmentes élelmiszer is. A bővülő választék miatt a legtöbb üzletben speciális polcokat, szigeteket és egyértelműsítő jelöléseket vezetnek be.

Most már a SPAR hálózatban is könnyebb lesz megtalálni a laktózmentes élelmiszereket!

spar laktózmentes élelmiszerek

Sajtóközlemény

Kategorizálja és jelöli különleges termékeit a SPAR

Megnövelte a kiegyensúlyozott étrendet támogató élelmiszereinek, valamint a bio-, a gluténmentes és a laktózmentes termékeinek számát a SPAR. A kínálat bővülésével az áruházak polcain nagyobb felületet és színkódot, piktogramokat kap az öt új termékcsoport.

laktózmentes élelmiszerek a sparban„Az idén 25 esztendős SPAR Magyarország üzletpolitikájában kiemelt jelentőséggel bír a termékfejlesztés, illetve a vásárlási folyamatok leegyszerűsítése. Fontos területnek tartjuk az egészségtudatos és speciális étrendet igénylő vásárlói csoportoknak kínált élelmiszereket, hiszen hazánkban is egyre többen vannak, akik egészségi állapotuk miatt keresik a laktóz-, vagy gluténmentes, valamint a nem hétköznapi étrendű termékeinket”, hangsúlyozta Maczelka Márk kommunikációs vezető.

A speciális táplálkozás körébe tartozó termékeket a vásárlók öt fő kategóriába:

  • laktózmentes
  • gluténmentes
  • biotermékek
  • speciális élelmiszerek
  • tudatos táplálkozás termékei

sorolva, egyedi jelzéssel ellátva találhatják meg a SPAR és INTERSPAR üzletek polcain. A megújult kínálat részét képezik a cég sajátmárkás Free from, SPAR Vital és SPAR Natur*pur termékei, amelyek továbbra is kedvező áron érhetők el a vásárlók számára.

Laktózérzékenység a fel­mérések szerint a felnőtt lakosság egyharmadát érinti, akik ennek következtében naponta szembesülnek a tej és tejtermékek fogyasztása után jelentkező kellemetlen tünetekkel. Számukra a SPAR különféle laktózmentes termékeket kínál.

Akkor „laktózmentes” egy termék, ha tejcukortartalma nem haladja meg a 0,1 g/100 grammot. A „csökkentett laktóztartalmú” kifejezés pedig abban az esetben használható, ha az adott élelmiszer laktóztartalma nem ha­ladja meg a 0,2 g/100 gramm mennyiséget.

Gluténérzékenység esetén minden olyan élelmiszer ke­rülendő, amelyben a gluténmennyiség meghaladja a 20mg/kg-ot. A SPAR üzletekben pedig számos ilyen termék közül választhatnak a vásárlók.

Az új kategóriajelöléseknek köszönhetően a SPAR vásárlói sokkal gyorsabban és egyszerűbben igazodhatnak el a boltban található élelmiszerek között, és választhatnak az étrendjüknek megfelelő alapanyagok közül.

A polcokon a kategóriának megfelelő színkóddal és piktogrammal ellátott informatív polccsík, a polcok felett belógatott táblák, a polcok előtt padlómatrica segíti majd a vásárlókat a tájékozódásban.

A termékeket a SPAR áruházakban egy helyen, de egymástól jól megkülönböztethetően találják meg a jövőben a vásárlók.

A laktózmentes termékekről többet olvashat a www.eletmod.spar.hu oldalon.

laktózmentes élelmiszerek a sparban

 Kapcsolódó bejegyzések:

Az ALDI mindenkire figyel! - laktózmentes termékek 113 ALDI üzletben
Az ALDI mindenkire figyel! – laktózmentes termékek 113 ALDI üzletben

Speciális élelmiszerek az ALDI kínálatában A glutén- és laktózmentes termékek az ALDI mind a 113 áruházában elérhetőek - speciális étrend...

Tesco laktózmentes élelmiszer választékbővítés 2016
Tesco laktózmentes élelmiszer választékbővítés 2016

A TESCO kiemelt figyelmet fordít a speciális táplálkozási igényű fogyasztókra, ezért folyamatosan bővíti a laktózmentes élelmiszer választékát is.

Auchan Egészséghét - laktózmentes választékbővítés
Auchan Egészséghét – laktózmentes választékbővítés

Október 15-étől Egészség hét indul az Auchan áruházakban az élelmiszer intolerancia jegyében. Az akciós árak. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége...

, ,
ugrás az oldal tetejére