Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Az ALDI mindenkire figyel! – laktózmentes termékek 113 ALDI üzletben

Nyomtatás Nyomtatás

A laktózérzékeny.hu rendszere olvasóinak is bizonyára feltűnt, hogy a bioboltok és táplálék allergia szaküzletek mellett egyre nő a laktózmentes élelmiszerek választéka most már a hipermarketekben, szupermarketekben, de még a diszkont üzletláncokban is. Sőt egyre gyakrabban szentelnek az üzletláncok kampányszerűen egy-egy akciót kifejezetten a speciális táplálkozási igényű vásárlóik számára, pl. laktóz- cukor- vagy akár gluténmentes melléklettel is jelentek már meg akciós újságok.

Az ALDI által szervezett sajtótájékoztatóra volt hivatalos szerkesztőségünk.

ALDI laktózmentes termékek

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. mindenkire figyel és termékkínálatát úgy alakítja ki, hogy a speciális étrendet folytató vásárlók is megtalálják az étrendjükbe illeszthető termékeket.

Speciális élelmiszerek az ALDI kínálatában

A glutén- és laktózmentes termékek az ALDI mind a 113 áruházában elérhetőek!

Az ALDI-rólAz ALDI a diszkont filozófia megalkotójaként a lehető legkedvezőbb áron biztosítja kiváló minőségű termékeit vásárlói számára. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon. Jelenleg több mint 2000 magyar munkavállalót foglalkoztat és 113 áruházból álló országos hálózattá bővült. Az ALDI Magyarországról bővebb információ a www.aldi.hu weboldalon található.

Évről évre nő azoknak a száma, akik valamilyen ételintolerancia miatt speciális étrendre szorulnak. A gluténérzékenység, vagy más néven cöliákia kiváltója a gabonasikér, azaz a glutén, amely az élelmiszeripar egyik legkedveltebb adalékanyaga, a pékárutól kezdve a süteményeken át számtalan termékben előfordul. A laktózintolerancia kialakulását a laktáz enzim hiánya okozza, ilyenkor a szervezet nem képes lebontani a tejtermékekben található laktózt, azaz tejcukrot. Ahogy a gluténérzékenység esetében, úgy a laktózintolerancia esetében is fontos a speciális diéta betartása.

„A laktózintolerancia, azaz a tejcukor-érzékenység a magyar lakosság kb. 20-25 százalékát érintheti, míg a magyarok 1-2 százalékáról tudjuk, hogy gluténérzékeny – mondta Antal Emese dietetikus, szociológus. „Az életminőségük változatos, kiegyensúlyozott étrend kialakításával javítható. Nagyon pozitív tendencia, hogy egyre több gyártó ismeri fel az igényt a laktózmentes / gluténmentes termékekre, így az élelmiszerüzletek polcain is egyre szélesedik ezen termékek palettája. Van már miből választani.”

„Az ALDI-nál fontosnak tartjuk, hogy vásárlóink mindenben számíthassanak ránk. Termékkínálatunkat a vásárlói igényeknek maximálisan eleget téve alakítjuk ki, hiszen nekünk az a legfontosabb, hogy akik nálunk vásárolnak, elégedettek legyenek velünk és az általunk nyújtott szolgáltatásokkal. Hogy a speciális étrendhez szükséges hozzávalók és élelmiszerek beszerzése gyors és könnyű legyen, a felvágottakból, kekszekből, kész kenyerekből, kenyérhelyettesítő termékekből, tejtermékekből és tejekből álló glutén- és laktózmentes termékkínálatunk mind a 113 ALDI áruházban megtalálható” – mondta Székács Tibor, az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. ügyvezető igazgatója.

Laktózmentes élelmiszerek az ALDI válaszékból:


További laktózmentes termékek az ALDI weboldalánKapcsolódó bejegyzések:

Laktózmentes élelmiszerek új jelölése a SPAR üzletekben
Laktózmentes élelmiszerek új jelölése a SPAR üzletekben

Egyre nagyobb figyelmet kapnak a speciális táplálkozási igényű fogyasztók, így a laktózérzékenyek is. A Spar csoport a laktózmentes élelmiszerek új...

Laktózmentes termékek akciói 2016 szeptember
Laktózmentes termékek akciói 2016 szeptember

Ha olcsóbban szeretne laktózmentes termékeket vásárolni érdemes követni! laktózmentes termékek akcióiról folyamatosan frissülő listáinkat! 2016. szeptember

Laktózmentes szeletelt sajtok tesztje
Laktózmentes szeletelt sajtok tesztje

Egyre több a laktózmentes sajt. Ezek közül a szeletelt sajtokat tesztelték most. Persze felmerül a kérdés, hogy ez csak marketing?...

Laktózmentes vajak tesztje - a NÉBIH vajakat vizsgált
Laktózmentes vajak tesztje – a NÉBIH vajakat vizsgált

Vajakat ellenőrzött a NÉBIH, vajon melyik laktózmentes vaj volt a legkedveltebb? Mindegyik laktóztartalma megfelelő volt? Miért bukott meg az egyik...

Laktózmentes tejfölök tesztje
Laktózmentes tejfölök tesztje

Laktózmentes tejfölöket kóstoltak meg és pontozták őket érzékszervi tulajdonságuk alapján.

,
ugrás az oldal tetejére