Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Prémium kategóriás tej jelenik meg az USA-ban

Nyomtatás Nyomtatás
Új tej több fehérjével és kalciummal?

Új tej több fehérjével és kalciummal?

Szupertej? vagy csak a tej úgy szuper, ahogy van (by Bridget Jones 1)

A tej igen csak nagy viharokat kavart már, nem is annyira a tudományos, hanem inkább az annak gondolt „szakemberek” körében.

Hazánkban a jogrend tiszteletben tartja a szabad véleményformálást, és szólás szabadságot, így mindenki azt mond és gondol a tejről pro és kontra, amit akar, kivétel a valóban ez ügyben szakemberek, nekik illik a tudomány idevonatkozó részét képviselni. Így aztán az egyik üdítőitalt-, gyümölcsleveket előállító, gyártó, és forgalmazó cég gondolt egyet, és ha már folyadékról van szó, akkor legyen a tej!

Alapos felmérések, kutatások, marketing előkészületek után kerül decembertől a piacra a egy új prémium tej az USA-ban, amit józan megfontolásból nem kívánunk itt reklámozni, csak gondolkodni róla.

A tejet fenntarthatóan, az állatokat kímélő módon állítják elő, egy különleges válogatási technológiával. A tesztpiacokon a tej nagyon sikeres volt, a tesztet követően a legkiválóbb tejtermelőkkel közösen hozott létre a cég vegyesvállalatot.

Az új tej jellemzői:

  • tejet fenntarthatóan, az állatokat kímélő módon állítják elő, egy különleges válogatási technológiával
  • speciális szűréssel

Hogy ez mit jelent, ezt aztán érdekes lenne boncolgatni, hiszen a tejet maga az állat szervezete állítja elő, akkor is, ha az állat szimplán a legelőn él, és akkor is, ha Mozart zenével alszik, pihe – puha ágyikóban…. Ha a tejet elő kell állítani, akkor az akár azt is jelentheti, hogy a tejet tejporrá alakítják, és utána visszaalakítják tejjé, mert ez az előállítás. A fölözés, vagy dúsítás semmiképpen nem tartozik az előállítás fogalmába!

  • laktózmentes lesz
  • 50 százalékkal több proteint (fehérjét) fog tartalmazni

Erre is különösen kíváncsiak lennénk, hogy hogyan is történhet ez, mit tesznek bele pluszba?

  • 50 százalékkal több kalciumot

Ugyancsak kíváncsiak lennénk, hogy hogyan is történhet ez, és vajon mit tesznek bele pluszba?

  • 30 százalékkal kevesebb cukrot – inkább szénhidrátot fog tartalmazni, mint a hagyományos tej

Akkor bizony előfordulhat, hogy a kalcium is kevésbé fog felszívódni, mint az már ismeretes, hogy a laktóz szükséges, akár bontott állapotban is a kalcium felszívódásához!

  • dupla áron lesz kapható a hagyományos tejhez képest

Most már csak az a kérdés, hogy a tejfehérje allergiások számára a megnövelt fehérje tartalma, hogyan fogja alakítani a tejfehérje allergiás gyermekek esetében a kinövés lehetőségét?

Nagyon várjuk, ezt a szupertejet, és akkor sem fogunk csalódni, ha kiderül, hogy simán egy kissé sűrített tejről van szó….azt pedig már kapni a boltokban, de laktózmentes formában valóban újdonság lenne!

 Kapcsolódó bejegyzések:

Miért ajánlják a tejet az USA-ban laktózintolerancia esetén is?
Miért ajánlják a tejet az USA-ban laktózintolerancia esetén is?

Amerikai kutatás szerint már kora gyermekkortól kezdve az emberi szervezetnek szüksége van azokra a tápanyagokra, amelyek a tejben megtalálhatóak, legfőképpen...

, ,
ugrás az oldal tetejére