Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

Szabadon élvezhető ízek – közel 100 féle „mentes“ termék az ALDI kínálatában

Nyomtatás Nyomtatás

Az ételintoleranciában szenvedőknek sem kell lemondaniuk a finom ízekről, ha az ALDI kínálatából válogatnak, hiszen a kakaós tekercstől a remek sajtokig kompromisszumok nélkül élvezhetik az ízletes termékeket.

A laktóz- és gluténérzékenyek, valamint a „mentes” termékeket egyéb okból választók száma folyamatosan nő, az ALDI Enjoy Free jelölésű választéka számukra nyújt egyedülálló kínálatot országszerte.

A laktózérzékenyek speciális igényeinek kiszolgálására olyan termékek szükségesek, amelyek általuk is biztonsággal fogyaszthatóak. A laktózt a készítők a gyártás során „semlegesítik”, ám ez sem a termékek ízében, sem állagában nem érezhető. Így az ALDI kínálatában megtalálható „Enjoy Free” tejeket (1,5 és 2,8 százalékos zsírtartalommal), vajakat (60 és 82 százalékos zsírtartalommal), írót, habtejszínt, tejtermékeket (natúr és ízesített joghurtokat, kefireket), sajtokat (a trappistától a kékpenészesen át a goudáig), túrókat, édességeket, proteinszeleteket a laktózérzékeny fogyasztók is bátran kipróbálhatják, az ALDI-tól megszokott kedvező árakon.

Az ALDI hasonlóképpen széles kínálattal gondolt a gluténmentes életmódot folytatókra is. A glutén – más néven sikér – a búzafélékben előforduló fehérje, a vizet megkötő, rugalmas anyag, amely a tésztát rugalmassá, nyújthatóvá, formálhatóvá teszi. A gluténmentes termékek előállítása – a fent említett sikér hiányában – más technológiát és más alapanyagokat igényel, amelyeket a gyártók folyamatosan fejlesztenek, hogy az érzékenységben szenvedőknek ne kelljen lemondaniuk a friss kenyér ízéről, illatáról, állagáról. Készítésükhöz jellemzően rizs- és kukoricalisztet és -keményítőt, burgonyakeményítőt, esetleg szóját és magvakat, útifűmaghéjat és almarostokat használnak fel, gyártásuk azonban komoly odafigyelést igényel.

A gluténmentes péksütemények azonban messziről megismerhetőek, nem csupán az Enjoy Free feliratról, hanem csomagolásukról is. A keresztszennyeződések kivédése, a glutén teljes mellőzése érdekében ugyanis ezen termékek elkülönített üzemben, csak erre a célra használt eszközökkel készülhetnek, és csomagolva érkezhetnek a boltok polcaira.

A gluténmentes termékek jellemzően kisebb, gazdaságosabb kiszerelésben készülnek, hogy biztos elfogyjanak a minőségmegőrzési idő lejárta előtt. Az ALDI kínálatának legfrissebb újdonsága a gluténmentes kakaós tekercs, amely ízre és állagra nem sokban különbözik „hagyományos” társaitól. A gluténmentes vekni és zsemle – amely normál és sokmagvas változatban is elérhető – régi kedvenceink innovatív alternatívái lehetnek.

A glutén számos egyéb termék összetevői között is előfordulhat, így az ALDI boltok polcain megtalálhatóak gluténmentes gabonapelyhek, felvágottak, kekszek, energiaszeletek is. Ám a növekvő vásárlói igények kielégítése érdekében a gyártók folyamatosan fejlesztenek újabb termékeket és technológiákat, és hamarosan a kínálat további bővülése várható e téren is.

hirdetés


Kapcsolódó bejegyzések:

Az ALDI mindenkire figyel! - laktózmentes termékek 113 ALDI üzletben
Az ALDI mindenkire figyel! – laktózmentes termékek 113 ALDI üzletben

Speciális élelmiszerek az ALDI kínálatában A glutén- és laktózmentes termékek az ALDI mind a 113 áruházában elérhetőek - speciális étrend...

, ,
ugrás az oldal tetejére