Laktózérzékenység, tejallergia, tejcukor érzékenység, laktózintolerancia.

Receptek laktózmentes étrendhez

JutaVit laktáz enzim – 5000 FCCU – ingyenes minta igényelhető!

Nyomtatás Nyomtatás

…a tejcukor (laktóz) emésztéséhez szükséges enzim, amely egészségpénztári kártyára is megvásárolható!

A diagnosztizált laktóz intoleranciás emberek többsége a legegyszerűbb megoldást választja, száműzi étrendjéből a tejet és tejtermékeket, ami nem helyes.

Laktáz enzim szerepe

A laktóz vagy tejcukor a tej és szinte az összes tejtermék természetes szénhidrátja (diszacharid). Kivételt képeznek a laktózmentes élelmiszerek, amelyek gyártása a laktózt a gyártók hozzáadott laktáz enzim segítségével egyszerű cukrokká alakítják.

A laktózt tűrő (egészséges) emberek szervezetében a tejcukrot, a vékonybélben lévő laktáz enzim bontja le glükózra és galaktózra. Így tudnak felszívódni a véráramba, és eljutnak a szervekhez. A laktáz enzim termelődése a kor előrehaladtával vagy betegségek miatt is csökkenhet, ami miatt kialakulhat a laktózérzékenység – akár átmenetileg is. Laktóz intolerancia esetén a tejcukor emésztetlenül jut át a vastagbélbe.

A laktóz (tejcukor)-intoleranciában szenvedő emberek szervezetéből hiányzik a laktáz enzim, vagy erősen csökkent az aktivitása, ennek következménye, hogy nem tudják megemészteni a tejcukrot, ez az oka, hogy számos kellemetlen tünet jelentkezik pl. hasmenés, hasi görcsök, puffadás és hányinger.

Ha a vékonybélben a tejcukor nem tud egyszerű cukrokká bomlani, akkor a vastagbél bakteriális flórája erjesztéssel (más néven fermentáció) “kezeli” a tejcukrot. Az erjedő tejcukorból hidrogén tartalmú bélgáz és tejsav szabadul fel. A bélgáz görcsöket, a tejsav pedig hasmenést okoz.

Ennek következménye, hogy a csontok fejlődéséhez, egészséges felépítéséhez szükséges kalcium hiánya alakulhat ki. Ez legfőképpen 20 – 25 éves korig a legveszélyesebb állapot.A laktáz enzim tabletta megjelenésével a tejcukor érzékenyek élete jelentősen könnyebbé vált.

A JutaVit laktáz enzim tabletta lebontja a laktózt alkotóelemeire

(glükózra és galaktózra), így a tejcukor nem kerül emésztetlenül a vastagbélbe.

A JutaVit 5000 FCC (Food Chemicals Codex szerint) laktáz enzimet tartalmazó speciális -gyógyászati célra szánt- tápszer, amelynek szedése mellett biztonsággal megkísérelhető a laktóz tartalmú ételek fogyasztása.

laktáz enzim tabletta

Most kipróbálhatja, ha igényel ingyenes termékmintát! Vagy ha már bevált kedvezményesen rendelhet is!

A JutaVit 5000 FCC tabletta hatóanyaga, a laktáz enzim (béta-galaktozidáz), amely szájon át a szervezetbe juttatva pótolja, helyettesíti az egészséges embereknél természetesen termelődő laktáz enzimet.

Számos tudományos kutatás utalt a laktáz enzimet tartalmazó tápszer hatékonyságára a laktóz-érzékenységgel járó tünetek megszüntetésére.

Hidrogén kilégzési teszt működése

Ha a laktóz nem emészthető a vékonybélben, emésztetlenül kerül át a vastagbélbe. Itt kezd el erjedni, a természetesen jelen lévő mikrobák által. A laktóz-erjedése eredményezi az illékony zsírsavak és gázok, például a szén-dioxid (CO2) és hidrogén (H2) termelődését. A hidrogén egy része a kilélegzett levegőnek.
Ezen elv alapján  fejlesztették ki a Hidrogén (H2) kilégzési teszt, mint módszer a laktóz-intolerancia kimutatására:

 hidrogén kilégzési tesztA hidrogén kilégzési vizsgálat során:

  • 109 laktóz-érzékeny résztvevőt (életkor 38 ± 1 év) vizsgáltak.
  • a résztvevők 500 ml tejet (amely kb. 25 g laktózt tartalmaz) fogyasztottak.
  • A fogyasztott tejjel egyidejűleg valamennyien megkapták a placebot vagy laktáz enzimet is.
  • Laktázt két különböző dózisban biztosították.
  • A résztvevők egy részén vizsgálták mindkét dózist.
  • Lehelet mintákat vettek a H2 elemzéshez.

A teszt eredményei

  • a vizsgálatok során a leheletből vett hidrogénminták egyértelműen alacsonyabb értékeket mutattak a laktáz kezelések után.
  • a görbe alatti terület csökkenése, Hidrogén (ppm • 360 perc): 74% (alacsony dózis) és 88% (normális adag) eseteinél.
  • a tüneti értékek ([súlyossága] puffadás, hasi fájdalom, a széklet) is csökkentek 76% -kal (alacsony dózis) és 88% (normál adag) eseteinél.

Következtetés:

A laktáz enzim hatékonyan lebontja a laktózt, így kisebb a kilélegzett hidrogén mértéke és erőteljesen csökkennek a laktóz-intolerancia tünetek.

A JutaVit 5000 FCC (Food Chemicals Codex szerint) egységnyi laktáz enzimet tartalmazó tabletta.

  • Egy dobozban 60 db 15g-os tabletta van.
  • Egy tablettában lévő laktáz enzim átlagosan 10g tejcukrot (laktózt) képes lebontani. 2 dl (200 ml) tej hozzávetőleg 10g tejcukrot (laktózt) tartalmaz.
  • Összetevők:
    tömegnövelő szerek (szorbit, mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló (magnézium sztearát), maltodextrin, laktáz enzim (béta-galaktozidáz), víz, nátrium klorid.
  • Adagolás: napi 1-5 tabletta
  • Egészségpénztári kártyára is megvásárolható!
  • OÉTI: T/1836/2014
  • Kisgyermekeknek 3 éves kor alatt nem adható, a félrenyelés veszélye miatt.

Kiknek ajánlott a JutaVit laktáz enzim készítmény?

  • Akik fokozott módon érzékenyek a tejcukorra, azaz szervezetük nem termel a tejcukor (laktóz) bontásához elegendő laktáz enzimet.
  • Kíméletes megoldás a laktáz enzim pótlása az étkezést megelőzően. Így a tejcukor valamint a tejcukrot tartalmazó ételek fogyaszthatóvá válnak a kellemetlen tünetek nélkül is!
  • Laktáz enzim tabletta használatakor nem kell aggódni egy, egy étel elfogyasztásakor, pl. vendégségben, étteremben, hazai, vagy külföldi nyaraláskor, stb. hogy az fog-e tüneteket okozni.

Ha nem vagyunk teljesen biztosak, abban, hogy nem tartalmaz tejcukrot az étel, élelmiszer, be kell venni a tablettát, és közérzetünk, kikapcsolódásunk felhőtlen lesz.

A tej és tejtermékek laktóz tartalma (g)

Tej
(1 bögre = 240 ml)
laktóz tartalom
g
zsíros 9 – 12
sovány 11 – 14
hőkezelt UHT 24 – 28
édesített 31 – 50
laktózmentes <0,24
joghurt – alacsony zsírtartalmú (1 pohár = 240 ml) 4 – 17
– svájci kemény sajt (28.4 g) 0,5 – 1
– mozarella, sovány, kemény sajt (28.4 g) 0,05 – 4
– amerikai feldolgozott, kemény sajt (28.4 g) 0,05 – 4
– ricotta lágy sajt (1 csésze = 240 ml) 0,6 – 12
– cottage lágy sajt (1 csésze = 240 ml) 1,4 – 8
vaj (1 késnyi = 5 g) 0,04 – 0,05
tejszín (1 evőkanál = 15 ml) 0,4 – 0,5
jégkrém (1 csésze = 240 ml) 4 – 8
szorbet (1 csésze = 240 ml) 1,2 – 4


Köszönjük az érdeklődését, de a gyártó által felajánlott 3.000 db-os minta keret kimerült.

A JutaVit laktáz enzim készítmény kedvező áron megrendelhető:



Kapcsolódó bejegyzések:

Borsban megjelent cikk - helyesbítése - laktáz enzim
Borsban megjelent cikk – helyesbítése – laktáz enzim

Egy karakterhiba miatt vagyunk kénytelenek a Borsban megjelent cikket helyreigazítani. A laktóz a tejcukor a laktáz pedig a tejcukrot lebontani...

, , ,
ugrás az oldal tetejére