Laktózmentes tejfölök tesztje
NyomtatásA tejföl a magyar konyha egyik alapvető alapanyaga. Leveseket, főzelékeket, egytálételeket salátákat gazdagítunk vele. Van aki simán kiflivel ezt reggelizi önmagában. Szeretjük a tejfölt.
Nem mindegy, ezért, hogy milyen tejföl kerül az asztalunkra.
A Dívány szerkesztősége tesztelte a laktózmentes tejfölöket.
Kollégáik közül hárman is laktózérzékenyek.
A tesztben ugyan nem tértek ki arra, hogy a laktózmentes tejfölök fogyasztása okozott-e esetleg tüneteket bármelyiküknek is, bár talán ez fontosabb mint az érzékszervi jellemzők.
Kinek milyen tapasztalata van a laktózmentes tejfölökkel? Írják meg nekünk FB posztban!
Bővebben a divany.hu-n
A tejfölök minőségét a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozza.
Mi az a tejföl?
- A Tejföl tejből, tejszín hozzáadásával, esetleg homogénezéssel, továbbá tejsavbaktérium-színtenyészettel
végzett alvasztással készült savanyú tejszín.
Érzékszervi követelmények:
- Külső: Egyenletesen fehér vagy sárgásfehér színű, enyhe savókiválás
megengedett. - Állomány: Egyneműen májas vagy habart alvadék. A májas alvadék egynemű, a csomagolóeszköz falához jól
tapadó, összekeverés után sima, sűrűn folyó. A habart alvadék sima, sűrűn folyó. - Szag: Jellegzetes, kellemesen savanykás, idegen szagtól mentes.
- Íz: Jellegzetes, kellemesen savanykás, tiszta, idegen íztől mentes.
Kapcsolódó bejegyzések:
Ingyenes laktáz enzim minta igénylés
Összesen 3.000 személynek van lehetősége ingyenes laktáz enzim termékmintát igényelni az újonnan megjelent JutaVit laktáz enzim – 5000 FCCU készítményből....
Laktózmentes tejek vaktesztje
Laktózmentes tejeket hasonlított össze a divany.hu a mai cikkében. Melyik a legjobb laktózmentes tej? Az összehasonlítás vaktesztként zajlott, amely során...
Nem minden vizsgált termék volt laktózmentes
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kedden az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint élelmiszer- és vegyipari laboratóriumukban csaknem 20 laktózmentesként árusított termék...