Laktózmentes krémsajt jelent meg a Philadelphiától
NyomtatásIsmét örömhírrel tudunk szolgálni, hiszen egy újabb laktózmentes tejtermék jelent, egy laktózmentes krémsajt jelent meg a CBA bolthálózatban és a METRO áruházakban – illetve jelenik meg – a közeljövőben az üzletek polcain.
A laktózérzékenyeknek sem lenne szabad lemondania a tejtermékekről,
hiszen igen értékes és fontos részei táplálkozásunknak. A tejtermékek fontos kalcium és D vitamin források, rendszeres fogyasztásuk ezért hozzájárul gyermekkorban az egészséges csonttömeg kialakításához, felnőttkorban pedig annak megtartásához. A napi kálciumbevitelhez mostantól ez a könnyen kenhető, laktózmentes sajtkrém is hozzájárulhat!
Ennyi bevezető után a sajtóközlemény az új Philadelphia laktózmentes sajtkrémről
Panaszmentes élvezet a Philadelphiától
A jó ideje Magyarországon is elérhető Philadelphia krémsajt rengeteg formában bizonyított: legyen szó akár egy remek szendvicsről, egy ízletes krémlevesről, a tökéletes sajttortáról vagy egy mennyei tésztaételről. Mostantól fogva a laktózérzékenyek is megtapasztalhatják ezt a gasztronómiai élményt, ugyanis már hazánkban is megvásárolható a laktózmentes verzió!
A laktózérzékenység vagy laktózintolerancia – azaz tejcukor-érzékenység vagy tejcukor-intolerancia – akkor áll fenn, amikor a tejben és a tejtermékekben megtalálható laktózt, vagy más néven tejcukrot a szervezetünk nem tudja lebontani. A probléma oka lehet a lebontáshoz szükséges laktáz enzim teljes hiánya vagy igen alacsony szintje. Ez a fajta ételintolerancia sajnos egyre több embert érint hazánkban is, felnőtteket és gyermekeket egyaránt, akik számára az étkezés így egy életre szóló kihívást jelent. Minden egyes bevásárlás dilemma, hogyan szerezzünk be olyan ételeket, amik laktózmentesek, ugyanakkor viszont a hagyományos termékkel megegyező ízélményt nyújtanak?
A Philadelphia márka a korábbi natúr, lazacos, snidlinges, zöldfűszeres és Milka ízek mellett a vidám almazöld csomagolású laktózmentes krémsajttal nyújt ízletes alternatívát a laktózérzékenyek számára A Philadelphia laktózmentes krémsajt íze semleges, így egyaránt alkalmas sós és édes ínyencségek elkészítéséhez. Ezzel a változattal a tejcukor-érzékenységgel küzdők fejtörés nélkül tervezhetik meg a hétvégi menüt, ételallergiás vendégeinket pedig egy egyszerre édes és krémes sajttortával kényeztethetjük, amiért minden gyomor garantáltan hálás lesz.
A krémsajttal könnyedén helyettesíthető a főzőtejszín, a tejföl, a vaj, a margarin, vagy különböző sajtok is. Remek megoldás mindazoknak, akik amellett, hogy gyorsan elkészíthető fogásokkal kísérleteznének, a minőségi és egészséges ételek fogyasztását is szem előtt tartanák.
Gluténérzékenyek is fogyaszthatják az új Philadelphia laktózmentes sajtkrémet, mivel nem tartalmaz glutént sem.
Az első krémsajtot William Lawrence amerikai tejtermelő készítette 1872-ben, és a termékeket 1880-tól the Empire Company néven kezdte el forgalmazni fóliázott csomagolásban. A márkát a későbbiekben Philadelphia névre keresztelte, mivel Philadelphiát abban az időben a legjobb minőségű élelmiszerek fővárosának tartották. A New York-i Phoenix Cheese Company 1903-ban megvásárolta a Philadelphia védjegyet, az 1928-as egyesülés óta pedig már a Kraft Cheese Company – 2012 óta Mondelez International – gyártja a krémsajtokat. A Philadelphia mára a világ egyik vezető krémsajt márkája lett.
Kapcsolódó bejegyzések:
Laktóz és a csontritkulás – miért fontos a tejtermék fogyasztás?
Hogy segíti a laktóz a csontritkulás megelőzését? Az oszteoporózis (osteoporosis) a magas vérnyomás betegséghez hasonlóan „alattomos” betegség, hiszen csak...
Miért ajánlják a tejet az USA-ban laktózintolerancia esetén is?
Amerikai kutatás szerint már kora gyermekkortól kezdve az emberi szervezetnek szüksége van azokra a tápanyagokra, amelyek a tejben megtalálhatóak, legfőképpen...
Csontcsúcstömeg, mit is jelent? miért fontos?
A csontcsúcstömeg a csontok maximális mésztartalma, amit fiatal felnőtt korra érünk el majd fokozatosan veszítünk is a csontcsúcstömeg értékünkből életünk...