Ananászos joghurt

Hozzávalók 2 adaghoz: 2 db ALPRO trópusi gyümölcsös joghurt 3-4 szelet ananász (konzerv is jó) 2 evőkanál natúr, sótlan pisztácia 2 evőkanál szeletelt mandula 1 evőkanál étcsokoládé Az ananászt felkockázzuk, a pisztáciát és az étcsokoládét apróra vágjuk/lereszeljük. A mandulát száraz...
BővebbenMogyorós-barackos bonbonok

A földimogyorót ledaráljuk, az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk, vagy aprító géppel felaprítjuk. Egy tálba kimérjük a mogyorót, a sárgabarackot, a lekvárt és a porcukrot és összegyúrjuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá 1-2 teáskanál vizet, hogy összeálljon. A kész masszából kb. 2...
BővebbenAlmás-banános turmix

Finom és almás-banános turmix. Ugyan a recept laktózmentes, de nem csak tejcukor érzékenységben szenvedők figyelmébe ajánljuk.
BővebbenFahéjas ropogós

Egy újabb finom laktózmentes recept. Nem csak laktóz-intolerancia által érintett olvasóinknak ajánljuk! Kiválóan passzol a vasárnapi ebéd utáni kávézáshoz, vagy a reggeli kakaó mellé!
BővebbenSütőtökkrém kenyérre, pirítósra

A hagymát apróra vágjuk és az olívaolajon néhány perc alatt közepes lángon megdinszteljük. A sült, felkockázott sütőtökkel együtt egy tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, kevés oregánót adunk hozzá és botmixerrel pürésítjük. Friss, vagy pirítós kenyérre kenve fogyasztjuk. Finom laktózmentes recept ez...
BővebbenTéli duplamagos saláta

A tökmagot és a napraforgómagot száraz serpenyőbe öntjük és közepes lángon, néha megrázogatva, pár perc alatt megpirítjuk. A káposztát kockákra vágjuk, a lilahagymát felaprítjuk, a sárgarépát meghámozzuk és lereszeljük. Az öntet hozzávalóit egy pohárban összekeverjük. Az almát felkockázzuk és minden...
BővebbenLágy tojás fokhagymás pirítós szeletekkel

A fokhagymát apróra vágjuk/szétnyomjuk. Megolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk a fokhagymát, majd ráhelyezzük a csíkokra vágott kenyeret és néhány perc alatt megpirítjuk. Közben elkészítjük a lágy tojást: Hideg vízbe tesszük a tojást és feltesszük főni. A forrás pillanatától számított további 3...
BővebbenFahéjas muffin

Hozzávalók 10-12 darabhoz 2 db tojás 80 g ALPRO margarin 175 ALPRO natúr joghurt 100 g barna cukor 200 g búzaliszt 1 tasak sütőpor 2 teáskanál őrölt fahéj fél teáskanál őrölt gyömbér +1 evőkanál barna cukor A sütőt előmelegítjük 175...
BővebbenCsokis-diós édesség

A szójaitalt kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a csokikockákat és összeolvasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a zabpelyhet, majd állni hagyjuk. A diót apróra vágjuk. Ha kihűlt a csokis zabpelyhes keverék, előkészítünk két poharat és összeállítjuk a desszertet: alulra...
BővebbenFűszeres brokkoli krémleves pirított tökmaggal

A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, a szárát feldaraboljuk. Kb. 1,2 liter vízben (vagy zöldségalaplében) feltesszük főni a fokhagymagerezdekkel együtt, majd kb. 10 perc elteltével sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fűszereket és tovább főzzük, míg a brokkoli meg nem puhul. Ha megpuhult,...
BővebbenGofri gyümölccsel

Hozzávalók 4 személyre: 45 dkg liszt 7 dl langyos víz 3 evőkanál cukor 2 dl olaj 2 tojás 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor 1 citrom csipet só Legelőször össze kell keverni a lisztet a tojássárgájával. Legyen szép sima,...
Bővebben